Favorieten uit het verleden     

Er zijn opdrachtgevers die na aan het hart liggen, maar waar op een gegeven moment toch afscheid van moet worden genomen. Bijna altijd na vele jaren, om uiteenlopende redenen, zoals bedrijfsbeëindiging, maar ook wel verschil van inzicht.

Een paar favorieten van toen:

Safimex, Beter Horen, Groeneveld Opticiens (nu EyeWish), Ned. Unie van Opticiens, Fida (Audiciens organisatie), Kon. Wijma (hout), Cultilène substraattechnologie, Uretek (FloorLift), Gauchos restaurants, Saint Gobain Glas, Poseidon waterbedden, Epilady (Sicommerce), Tolsma Tankbouw, Berrico Foodcompany, Management Bibliotheek en vele, vele andere die soms al niet eens meer bestaan (zoals Aan de Baan uitzendbureaus, Management Bibliotheek en Sicommerce).

Tolsma Tanks verkeerde aanvankelijk eveneens in grote nood, maar het had met Harm Tolsma een echte ondernemer/uitvinder aan het roer. Met een korte tussenpoos uitgezonderd enkele tientallen jaren voor Tankbouw gewerkt en met veel plezier. We zijn over hoge pieken en door diepe dalen gegaan, veel successen geboekt. In 2020 werd het bedrijf nogal onverwacht overgenomen door een concurrent, einde relatie.

Natuurlijk zijn er ook mislukkingen. Schuldhulpverlening Grip ging failliet, schuldhulppreventie De Regie kwam niet echt van de grond. Uitgeversperikelen: de herstart/voortzetting van De Management Bibliotheek mislukte, net als het tijdschrift Klasse voor opvoeders (het vergelijkbare J/M van Weekbladpers werd later wel een succes, al bestaat dat inmiddels evenmin nog), DéVé koudetechniek ging failliet door financieringsproblemen, net toen het weer goed op de rit stond, enz.

Dat was toen, tegenwoordig zet ik me in voor partijen die hiervoor nog niet zijn genoemd, de Favorieten uit het heden.