Favorieten uit het verleden     

Er zijn opdrachtgevers die na aan het hart liggen, maar waar op een gegeven moment toch afscheid van moet worden genomen. Soms na vele jaren.

Een paar favorieten van toen:

Safimex, Beter Horen, Groeneveld Opticiens (nu EyeWish), Ned. Unie van Opticiëns, Fida (Audiciëns organisatie), Kon. Wijma (hout), Cultilène substraattechnologie, Uretek (FloorLift), Gauchos restaurants, Saint Gobain Glas, Poseidon waterbedden, Epilady (Sicommerce), Management Bibliotheek en vele, vele andere die soms al niet eens meer bestaan (Aan de Baan uitzendbureaus).

Vaak lang met opdrachtgevers samengewerkt; meer dan 20 jaar was geen uitzondering. Meestal met succes: Uretek, een bedrijf dat expansieve kunstharsen onder verzakte vloeren en gebouwen injecteert, had bij het afscheid na 16 jaar een omzet die in verhouding tot die van begin op 1 : 100 stond. Een dramatische stijging, maar toegegeven moet worden dat de oorspronkelijke omzet ontstellend laag was.

Mislukte avonturen: schuldhulpverlening (Grip, de Regie), de herstart/voortzetting van De Management Bibliotheek, het tijdschrift Klasse voor opvoeders (het vergelijkbare J/M van Weekbladpers werd later wel een succes, al bestaat dat inmiddels evenmin nog).

Dat was toen, tegenwoordig zet ik me in voor partijen die hiervoor nog niet zijn genoemd, de Favorieten uit het heden.