Zo kan het ook

Elektra/ zo kan het ook, de sporen van een onverschillige amateur.

De kanttekeningen van de professional/ ter lering en vermaak (?)

Ergste punten waren:

-Domotica was niet aanwezig in de woning. Woning was enkel voorzien van touch schakelaars van aliexpress zonder enig keurmerk en überhaupt geen eens een CE keuring, gezien de vermogens zorgen deze schakelaars voor brandgevaar.

-bedrading achter wandcontactdoos in de hal zat klem achter de bevestigingsklauwen waardoor het frame onder stroom stond.

-aarding van wandcontactdozen ondeugdelijk bevestigd.

-Groepen door elkaar. Bij de installatie van de schakelaars zijn er nul draden (blauw draad) door de muren geboord/gesmeerd zonder dat deze in een pvc buis is gelegd. Ook is hierbij geen rekening gehouden met de verschillende groepen waardoor alles door elkaar zat en de groepen niet meer juist waren beveiligd waardoor zelfs explosies zijn onstaan in het stopcontact in de hal.

-lasdoppen achter het stukwerk. Meerderen laspunten gezien onbeschermd in het stukwerk zonder lasdoos of inbouwdoos.

-inbouwdozen bevestigd met ductape.

-inbouwdozen stuk, zo’n een beetje alle schakelaars en stopcontacten waren bevestigt met spaanplaatschroeven, hierdoor waren alle inbouwdozen stuk en niet meer te gebruiken zoals het hoort. Meerderen stopcontacten en schakelaars waren daarom door de vorige “elektricien” vast gekit.

-brandschade in de groepenkast, beltrafo was niet uit de installatie verwijderd na dat deze in brand is geweest. Ipv van vervangen is er een nieuwe beltrafo geplaatst wat ook was verbrand en ondersteboven geplaatst.

-aparte groep voor zonnepanelen ondeugelijk aangesloten.

-afdekplaten van de groepenkast en meterbord ontbreken

-rookmelder(s) niet correct geïnstalleerd

-spotjes berging knipperen vanwege de “aliexpress” schakelaar

-wandcontactdoos badkamer te dichtbij de wastafel en niet spatwaterdicht.

-Verlichting zolder is niet aangesloten.

-bedrading verlichting overloop zonder buis gelegd (los in het plafond en ingevoerd in een lasdoos)

-ondeugdelijk aansluitingen doormiddel van meerderen kroonsteentjes achtet schakelaars en wandcontactdozen.

-wandcontactdozen in de woonkamer overgeschilderd incl aarde, hierdoor hebben elektrische apparaten geen deugdelijk verbinding met de aarde.

-verschillende bedrading verlengd achter stukwerk en inbouwdozen doormiddel van kroonstenen die niet meer bereikbaar zijn.

-bedrading onder stroom enkel afgeschermd met schilderstape en terug gestopt in het stukwerk.

 

Volgens mij heb ik het zo wel even. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Als de makelaar mij wil spreken hierover is dat geen probleem.